Domov

 > 

 > 

Spirulina alge v prahu, 200 g

Spirulina alge v prahu, 200 g

Podpira sproščanje energije pri presnovi.*
Podpira delovanje živčnega sistema.*
Pomaga pri izboljšanju kognitivnih funkcij.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

 • visoka kakovost surove hrane, posušene z razprševanje.
 • nespremenjena struktura
 • čista sorta, brez GSO
 • mikrobiološki pregled vsake serije z dodatnimi analizami
 • optimalna zaščita dragocenih hranil z vijoličnim zaščitnim steklom Miron®
 • primerno za vegane in vegetarijance
 • pakiranje zadostuje za 16 do 50 dni
 • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
 • priporočajo jo številni terapevti

34,90 

Na zalogi

Opis

Spirulina alge v prahu Globalis že od leta 1982 gojijo na kmetiji Earthrise v puščavi Sonora, v Kaliforniji. To območje je znano po močnem soncu in bogati mineralni vodi, kar omogoča, da so alge spirulina visokokakovostno vegansko živilo, bogato z beljakovinami. 

Zanimivost: po mnenju Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je spirulina hrana prihodnosti, saj ima izjemno prehransko vrednost.

Certificiranje

Spirulina alge v prahu Globalis so certificirane v skladu s standardom ISO 9001:2008. Prav tako imajo certifikat GMP in izpolnjujejo standarde FSSC 22000:2011, ki vključujejo certifikat ISO 22000:2005 in ISO/TS 22002-1:2009. Poleg tega izpolnjujejo zahteve programa HACCP v skladu s standardom FSSC 22000, kar pomeni, da izpolnjujejo mednarodno priznane standarde kakovosti. Kmetija Earthrise upošteva tudi zahteve FDA in prakse HACCP.

Sestava

Te alge v prahu vsebujejo skoraj 70 % beljakovin, med katerimi so vse esencialne aminokisline, ki so pomembne v vsakodnevni prehrani.

Poleg visoke vsebnosti beljakovin so bogate tudi z železom, jodom in vitaminom B12. Številni drugi vitamini (A, K, B1, B2, B3 in B6) in minerali (kalcij, krom, baker, magnezij, mangan, fosfor, selen, cink, kalij in natrij) dopolnjujejo široko paleto teh nujno potrebnih sestavin.

Na splošno je spirulina priljubljena zaradi svojih lastnosti, ki lahko vplivajo na različne vidike našega počutja. Znana je po tem, da pomaga uravnavati apetit. Njena uporaba prispeva k občutku sitosti, kar zmanjša potrebo po pogostih prigrizkih med obroki. Ljudje, ki si prizadevajo vzdrževati zdravo telesno težo, pogosto iščejo načine za obvladovanje lakote in spirulina se zdi obetavna v tem pogledu.

Povezana je z zmanjševanjem in vzdrževanjem telesne teže. Zaradi svoje hranilne vrednosti in vpliva na občutek sitosti postane koristna sestavina uravnotežene prehrane. Prav tako pripomore k vzdrževanju energije in podpira vitalnost kar je pomembno za tiste, ki se pogosto soočate z utrujenostjo.

Dodatne informacije

Nekaj zanimivosti iz zgodovine

 • Leta 1943 so v jezeru Texcoco (Mehika) po naključju odkrili ostanke azteške kulture, iz katerih je razvidno, da so spirulino v prehrani uporabljali že Azteki. 
 • Preden je bilo mogoče ponovno gojiti cianobakterijo* spirulino, je trajalo kar nekaj časa, saj imajo majhne alge visoke zahteve glede kakovosti vode, ki jih izpolnjuje le nekaj lokacij na svetu. 
 • Na svetovni konferenci Združenih narodov o hrani je bila spirulina že leta 1974 razglašena za “najboljšo hrano prihodnosti”, saj skoraj nobena druga rastlina ne dosega takšne hranilne vrednosti v tako uravnoteženi sestavi.

*Spirulina je enocelična modro-zelene alga, ki pripada rodu Cyanobacteria (modrozelene cepljivke).

Spirulina alge v prahu Globalis vsebujejo železo in jod v koncentracijah, ki so pomembne za smernice Evropske unije, zato sta na tem mestu posebej izpostavljena. Minerali in elementi v sledovih, kot sta železo in jod, so bistvena anorganska hranila, ki jih človek ne more sintetizirati in jih moramo zato zaužiti s hrano. Zaradi skrbi pred prenizko vsebnostjo joda v prehrani prebivalcev, nekatere države določeno hrano (na primer sol) bogatijo z jodom. Prav tako je nujno poskrbeti za zadosten vnos železa, ki skrbi za proizvodnjo hemoglobina.

Spirulina alge v prahu Globalis poleg mineralov in elementov v sledovih vsebuje tudi visoke količine beljakovin, vitaminov, mineralov in drugih pomembnih aktivnih učinkovin, ki so enostavno prebavljive ter zaradi tega zelo učinkovite.

Obdelava

Obdelava sveže nabranih alg poteka zelo hitro. Sušenje se izvaja brez prisotnosti kisika pri temperaturi, ki ne preseže 38 °C. To omogoča ohranitev vseh sestavin v popolnosti. Tako prah kot tablete do konca obdelajo neposredno na mestu pridelave. Ne dodajajo drugih snovi in jih takoj zapakirajo v neprepustno in pred svetlobo zaščiteno embalažo Miron®.

Dovoljene zdravstvene trditve

Spirulina
Pomaga uravnavati apetit, ohranjati občutek sitosti, zmanjšati in vzdrževati telesno težo. Pomaga v primeru utrujenosti, podpira vitalnost telesa in izboljšuje energijo.
Vitamin B12
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk, delovanju imunskega sistema, delitvi celic.
Železo
Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, sproščanju energije pri presnovi.
Ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, prenosu kisika v telesu, delovanju imunskega sistema, delitvi celic.
Jod
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, ohranjanju zdrave kože.
Ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, nastajanju ščitničnih hormonov in normalnemu delovanju ščitnice.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 4 g (1 žlica) / 12 g (3 žlice): 

SestavinaKoličinaPDV*
Spirulina4 g / 12 g
Vitamin B126,8 µg / 20,4 µg272 % / 816 %
Železo2,7 mg / 8,1 mg19 % / 57 %
Jod71,2 µg / 213,6 µg47 % / 141 %

*PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine: 100% Spirulina Platentis, mikroalge v prahu (brez dodatkov). Brez deklariranih alergenov.

Navodilo za uporabo: 1 do 3 žlice dnevno vmešajte v katerokoli pijačo ali hrano. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 16 do 50 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter za zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Če ste pod zdravniškim nadzorom, se pred jemanjem posvetujte s svojim zdravnikom.
Hranite dobro zaprto, v suhem prostoru pri temperaturi do 25 °C, stran od neposredne sončne svetlobe in izvora toplote. 

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.