Domov

 > 

 > 

Spirulina alge 500 mg, 400 tablet

Spirulina alge 500 mg, 400 tablet

Podpira sproščanje energije pri presnovi.*
Podpira delovanje živčnega sistema.*
Izboljšuje kognitivne funkcije.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

 • visoka kakovost surove hrane, posušene z razprševanjem
 • nespremenjena struktura
 • čista sorta, brez GSO
 • mikrobiološki pregled vsake serije ter dodatne analize
 • optimalna zaščita dragocenih hranil z vijoličnim zaščitnim steklom Miron
 • primerno za vegane in vegetarijance
 • pakiranje zadostuje za 50 dni
 • brez laktoze, glutena in dodanega sladkorja
 • priporočajo jo številni terapevti

40,90 

Na zalogi

Opis

Spirulina alge 500 mg Globalis vsebujejo minerale in elemente v sledovih, kot sta železo in jod, ki sta bistveni anorganski hranili. Človeški organizem jih sam ne more sintetizirati, zato jih je treba zaužiti s hrano. Vsebujejo tudi visoke količine beljakovin, vitaminov, mineralov in drugih pomembnih aktivnih učinkovin, ki jih telo enostavno prebavi.

Spirulina je odličen vir pomembnih hranilnih snovi za telo. S svojo bogato sestavo zagotavlja podporo za vitalne telesne funkcije, kot na primer tvorba krvi in ​​delovanje ščitnice. Visoka vsebnost beljakovin v spirulini je ključna za gradnjo in obnovo tkiv ter zagotavlja energijo za vsakodnevne aktivnosti. Poleg tega žvečljive tablete Spirulina Globalis vsebujejo vitamine in minerale, ki igrajo pomembno vlogo pri ohranjanju vitalnosti in dobrega počutja. So zlahka prebavljive, zato se hranila hitro in praktično v celoti absorbirajo v telo. 

Spirulina alge Globalis gojijo daleč stran od mest, industrijskih območij in cestnih omrežij, v puščavi Sonora, na kmetiji Earthrise, v jugovzhodni Kaliforniji. Tam jih ekološko pridelujejo v skladu z mednarodnimi standardi kakovosti. Strogi in neodvisni nadzor kakovosti v ZDA zagotavlja visoko kakovost tega dragocenega naravnega izdelka.

Certificiranje

Spirulina alge Globalis so certificirane v skladu s standardom ISO 9001:2008. Prav tako imajo certifikat GMP in izpolnjujejo standarde FSSC 2000:2011, ki vključujejo certifikat ISO 22000:2005 in ISO/TS 22002-1:2009. Poleg tega izpolnjujejo zahteve programa HACCP v skladu s standardom FSSC 22000, kar pomeni, da izpolnjujejo mednarodno priznane standarde kakovosti. Kmetija Earthrise upošteva tudi zahteve FDA in prakse HACCP.

Dodatne informacije

Pomen hranil za človeško telo

Vitamini so ključnega pomena za normalno delovanje organizma, saj sodelujejo pri izvajanju vseh življenjskih funkcij. Zagotoviti jih je treba s hrano, saj jih naš metabolizem ne proizvede dovolj, da bi zadostil vsem potrebam. Na primer, vitamin B12 ima pomembno vlogo pri delitvi celic, tvorbi rdečih krvnih celic in normalnem delovanju živčnega sistema. Kot zanimivost, leta 2009 je Evropska unija povečala priporočen dnevni vnos vitamina B12 iz 1 na 2,5 mg, vendar je v številnih državah ta priporočena količina še višja (na primer ZDA: 6 mg na dan).

Proteinogene aminokisline ali proteini so aminokisline, ki so osnovni gradniki beljakovin v živih organizmih. Od 20 proteinogenih aminokislin jih:

 • 12 sintetizira človeški organizem ali mikroorganizmi, ki naseljujejo prebavni trakt,
 • preostalih 8 je za človeka esencialnih, kar pomeni, da jih moramo zaužiti s hrano.

Jod ima glavno vlogo pri proizvodnji hormonov ščitnice, tiroksina T4 in trijodtironina T3. Izrazito pomanjkanje joda povzroči hipotirozo. Ker so ščitnični hormoni nujno potrebni za presnovo skoraj vsake celice v telesu, lahko pomanjkanje joda povzroči resne presnovne in razvojne motnje.

Sestava

Alge Spirulina Globalis vsebujejo skoraj 70 % beljakovin, med katerimi so vse esencialne aminokisline, ki so pomembne za prehransko fiziologijo.

Poleg visoke vsebnosti beljakovin je izdelek bogat tudi z železom, jodom in vitaminom B12. Številni drugi vitamini (A, K, B1, B2, B3 in B6) in minerali (kalcij, krom, baker, magnezij, mangan, fosfor, selen, cink, kalij in natrij) dopolnjujejo to široko paleto zdravih sestavin.

Obdelava

Obdelava sveže nabranih alg poteka zelo hitro. Sušenje se izvaja brez prisotnosti kisika pri temperaturi, ki ne preseže 38 °C. To omogoča ohranitev vseh sestavin v popolnosti. 

Tako prah kot tablete do konca obdelajo neposredno na mestu pridelave. Ne dodajajo drugih snovi in jih takoj zapakirajo v neprepustno in pred svetlobo zaščiteno embalažo Miron.

Dovoljene zdravstvene trditve

Spirulina
Pomaga uravnavati apetit, ohranjati občutek sitosti, zmanjšati in vzdrževati telesno težo. Pomaga v primeru utrujenosti, podpira vitalnost telesa in izboljšuje energijo.
Vitamin B12
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, presnovi homocisteina, normalnemu psihološkemu delovanju, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk, delovanju imunskega sistema, delitvi celic.
Železo
Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, sproščanju energije pri presnovi.
Ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, prenosu kisika v telesu, delovanju imunskega sistema, delitvi celic.
Jod
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema, ohranjanju zdrave kože.
Ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, nastajanju ščitničnih hormonov in normalnemu delovanju ščitnice.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 8 žvečljivih tablet: 

SestavinaKoličinaPDV*
Spirulina 4 g
Vitamin B126,8 µg272 %
Jod2,7 mg19 %
Železo71,2 µg47 %

*PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine: 100% Spirulina Platentis, mikroalge v prahu (brez dodatkov). Brez deklariranih alergenov.

Navodilo za uporabo: 8 tablet dnevno raztopite v ustih ali splaknite z vodo in pogoltnite. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 50 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter za zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Če ste pod zdravniškim nadzorom, se pred jemanjem posvetujte s svojim zdravnikom.
Hranite dobro zaprto, v suhem prostoru pri temperaturi do 25 °C, stran od neposredne sončne svetlobe in izvora toplote.

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.