Domov

 > 

 > 

BIO Klorela alge (Chlorella) 400 mg, 680 tablet

BIO Klorela alge (Chlorella) 400 mg, 680 tablet

Spodbuja razstrupljanje telesa.*
Spodbuja izločanje težkih kovin, toksinov.*
Pomaga povečati rast koristnih črevesnih mikroorganizmov.*
Pomaga umiriti draženje črevesne stene.*
*Dovoljene zdravstvene trditve, več v zavihku “Dodatne informacije”.

 • kakovost surove hrane, posušene z razprševanjem
 • nespremenjena struktura
 • čista sorta, brez gensko spremenjenih organizmov (GSO)
 • rastlinske mikroalge s številnimi sinergističnimi hranilnimi snovmi
 • močno živilo – vsebuje vse esencialne aminokisline in vitamine, minerale ter elemente v sledovih, pigmentne snovi in klorofil
 • mikrobiološki pregled vsake serije ter dodatne analize
 • optimalna zaščita dragocenih hranil z vijoličnim zaščitnim steklom Miron®
 • primerno za vegane in vegetarijance
 • pakiranje zadostuje za 56 do 85 dni
 • brez laktoze, glutena, dodanega sladkorja
 • priporočajo jo številni terapevti

49,90 

Na zalogi

Opis

BIO Klorela alge Globalis uspevajo v čisti izvirski vodi ob veliki količini sončne svetlobe. Zahvaljujoč sodobni metodi sušenja se vsa hranila in sestavine ohranijo skoraj v celoti. Poleg številnih beljakovin, ki vključujejo vse esencialne aminokisline, alge vsebujejo tudi nenasičene maščobne kisline, vitamine, minerale, elemente v sledovih in veliko klorofila. Imajo visoko vsebnost železa, vitaminov B in folatov.

BIO Klorela alge Globalis

Strogi predpisi in nenehen nadzor postopkov gojenja zagotavljajo izjemno visoko kakovost. Po obiranju se alge stisnejo v tablete brez dodajanja drugih sestavin. Vsako polnjenje se mikrobiološko spremlja, da se zagotovi najvišja čistost izdelka.

Kakovost

Klorela alge rastejo daleč stran od mest in industrije, kjer lahko uspevajo brez pesticidov, herbicidov in drugih toksinov, naravno in zaščiteno. Skrbno filtrirana voda za gojenje prihaja iz globin zemlje in je vrhunske kakovosti.

Nabiranje 

V dobro nadzorovanih vzrejnih bazenih klorela alge odlično uspevajo. Ko stopnja optične gostote v ribnikih ustreza določenemu standardu, sledi prvo pobiranje. Prve alge klorela poberejo po enem do dveh mesecih rasti in zorenja, nato pa se lahko vsaka naslednja generacija pobira v presledkih sedem do deset dni.

Sušenje z razprševanjem 

Po nabiranju se mokra masa klorele posuši s postopkom razprševanja pod stalnim nadzorom temperature. Pri tem se kapljice klorele razpršijo v posebno komoro za sušenje živil, kjer voda zaradi temperature zelo hitro izhlapi. Ta sodobna metoda sušenja omogoča, da se vsa dragocena hranila in sestavine klorele ohranijo skoraj v celoti.

Tabletiranje 

Klorela alge so pridelane naravno, nežno in neposredno, brez dodatkov ali pomožnih sredstev ter v skladu s strogimi higienskimi standardi. Vsaka serija je testirana na mikrobiološko čistost. Pakirane so v neprepustno in pred svetlobo zaščiteno embalažo Miron®, ki ohranja svežino in kakovost alg.

Dodatne informacije

Nekaj zanimivosti o kloreli

Chlorella vulgaris, zelena mikroalga iz rodu klorele, spada med najstarejše oblike življenja na Zemlji in je nekoč igrala ključno vlogo pri preoblikovanju suhega površja našega planeta v zeleno okolje. Ta alga je prva znana oblika rastlinskega življenja s celičnim jedrom, pri čemer se nove celice oblikujejo vsakih 18 do 20 ur. Za razliko od modrozelenih alg ima klorela celično steno iz celuloze. Njena mikroskopska velikost, primerljiva s človeškimi rdečimi krvničkami, omogoča uporabo mikrofiltracije za zagotavljanje izjemno čistega ali “prečiščenega” pridelka.

Klorela alge

Klorela alge so enocelične zelene alge, ki veljajo za ene od najstarejših znanih rastlin z jedrom celice. Kljub svoji majhnosti alge vsebujejo veliko sestavin, vključno z obilico beljakovin, ki zajemajo vse esencialne aminokisline, nenasičene maščobne kisline, vitamine, minerale, elemente v sledovih in veliko količino klorofila. Melvin Calvin, ki je preučeval fotosintezo pri kloreli, je za svoje odkritje leta 1961 prejel Nobelovo nagrado. Naše organske alge klorela niso obogatene z vitamini ali drugimi dodatki, temveč vsebujejo vsa hranila v svoji originalni, nespremenjeni in naravni obliki.

Dovoljene zdravstvene trditve

Klorela
Spodbuja izločanje težkih kovin, toksinov in razstrupljanje telesa. Pomaga vzdrževati normalno delovanje debelega črevesja, povečati rast koristnih črevesnih mikroorganizmov in umiriti draženje črevesne stene. Podpira vitalnost in aktivnost telesa. Koristi za regeneracijo celic in sinteze levkocitov. Vzdržuje pravilno delovanje srca in žil. Ohranja telo v kondiciji. Pozitivno vpliva na spolnost. Ugodno vpliva na delovanje žolčnika, jeter in ledvic, na raven sladkorja in holesterola ter zdravje jeter.

Sestavine, navodilo, opozorila

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek 8 tablet / 12 tablet: 

SestavinaKoličina
Klorela3200 mg / 4800 mg

Sestavine: 100% Chlorella Vulgaris ekološke mikroalge v prahu (brez dodatkov)*
*iz nadzorovane ekološke pridelave

Navodilo za uporabo: 8 do 12 tablet dnevno sesajte, žvečite ali splaknite z vodo in pogoltnite. Primerno za vegane in vegetarijance. Pakiranje zadostuje za 56 do 85 dni.

Opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter za zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Če ste pod zdravniškim nadzorom, se pred jemanjem posvetujte s svojim zdravnikom.
Hranite v suhem prostoru pri temperaturi do 25 °C, stran od neposredne sončne svetlobe in izvora toplote. 

Distributerja nadzira: SI-EKO-001

Ne veste, kateri izdelek je pravi za vas?

Pišite nam ali nas pokličite in svetovali vam bomo!

(info@bioma.si, 031 23 88 90)

Brezplačna dostava!

Za vsa naročila oddana v spletni trgovini. Kupon ni potreben.
Akcija velja do 31.08.2024.